Intervisie

 

Intervisie: Samen leren is samen veranderen.

Wordt geïnspireerd, gemotiveerd en indien nodig geconfronteerd. Door in jezelf te investeren en zelfkennis te verhogen, investeer je in de kwaliteit van de werkrelaties met jouw collega’s.

Doelgroep Intervisie is voor medewerkers in organisaties die leren met anderen als belangrijk onderdeel van hun werk zien. Of organisaties die intervisie als belangrijk onderdeel van hun kwaliteits-, of deskundigheidsbevorderingsbeleid willen inzetten.

Methode Je meldt je aan als groepje collega’s die hetzelfde vak uitoefenen of je meldt de organisatie aan. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kunt. Afhankelijk van het kennismakingsgesprek zal het intervisietraject worden afgesproken. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een training intervisievaardigheden en vervolgens begeleide en onbegeleide intervisie.

Je gaat aan de slag met eigen praktijkinbreng. Tijdens de bijeenkomsten leer je eigen oplossingen te vinden met behulp van de intervisiegroep. Je stelt helpende vragen, analyseert de praktijkgevallen en geeft elkaar feedback op de verschillende persoonlijke doelstellingen.

Resultaat Herwaardering van jouw doeltreffendheid als professional. Hindernissen veranderen in kansen. De communicatie met collega’s verbetert. De ervaring dat jij bewust jouw eigen gedrag kan leiden zal je ook helpen persoonlijk te groeien. Met nieuwe kennis, is jouw vaardighedenrepertoire uitgebreid. Je werkt effectiever en kunt collega’s op een geïnspireerde manier beïnvloeden.