Wil je in korte tijd geïnspireerd worden? Wil je nieuw gedrag in de praktijk uitproberen? Spreekt “werk aan de winkel” jou aan?

In een workshop ben je als deelnemer actief bezig om theorie praktisch toe te passen. Je gaat vooral zelf aan de slag met het onderwerp samen met de andere deelnemers. Zo kun je de praktijk ervaren in een veilige setting.

Resultaat

Je hebt een bepaalde vaardigheid uitgeprobeerd. Je bent geïnspireerd om nieuwe kennis toe te passen in de praktijk. Of je hebt bestaande kennis uitgebreid met praktische vaardigheden.

Doelgroep

Professionals die in kortdurende bijeenkomsten vaardigheden willen oefenen om in hun praktijk mee “aan de slag” te gaan. Denk hierbij aan onderwerpen als intervisie, coaching, implementeren van protocollen, intercultureel adviseren, (persoonlijk) leiderschap, activerend ervaringsgericht onderwijs, positieve supervisie of werkbegeleiding.

Methode

De inhoud wordt afgestemd op doelgroep, beschikbare tijd en onderwerp. Een workshop kan bestaan uit één of meerdere dagdelen. Online mogelijkheden kunnen overlegd worden.

Workshops op het gebied van bijvoorbeeld begeleide intervisie, persoonlijk leiderschap, interculturele competenties, ethiek en infectiepreventie behoren tot de mogelijkheden.